Login
User Name:

Password:



Register
Forgot your password?
Vote for Us!
AFKMud 2.2.2
Mar 3, 2019 5:35 pm
By Samson
Development
Nov 28, 2018 12:10 pm
By Keirath
First Immortal
Oct 12, 2018 2:02 pm
By GatewaySysop
Bug in do_climb( )
Jun 5, 2018 7:31 pm
By joeyfogas
question on overland code
May 31, 2018 12:03 pm
By joeyfogas
SmaugFUSS 1.9.3
Author: Various
Submitted by: Samson
AFKMud 2.2.2
Author: AFKMud Team
Submitted by: Samson
tintin++ ogg sound player script for linux
Author: Robert Smith
Submitted by: Vladaar
6Dragons ogg Soundpack
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
6Dragons 4.4
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
Users Online
CommonCrawl, Bing

Members: 0
Guests: 26
Stats
Files
Topics
Posts
Members
Newest Member
483
3,743
19,401
655
RodrickMci
Today's Birthdays
There are no member birthdays today.
Related Links
» SmaugMuds » Codebases » AFKMud Support & Development » 1.53 and traps
Forum Rules | Mark all | Recent Posts

1.53 and traps
< Newer Topic :: Older Topic > Yes, tis me again

Pages:<< prev 1 next >>
Post is unread #1 Jul 17, 2003 4:06 pm
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

Moonwolf

GroupMembers
Posts43
JoinedAug 25, 2005

Hi again,

OK, setting traps is confusing.

I've been trying to set a trap on a door that leads down, and I want it to go off when someone actually tries to go down, that is after opening the door.

So, I type

reset trap  12 99 room


Which sets up the reset. Then I reset the area, get the obj stats on the object "trap".

I then do

oset trap v0 99 to set the charges
oset trap v4 5 and oset trap v5 15 to set the damage range.

All looks good so far. So I then turn my attentions to v3. Now according to Values.txt, v3 should be set to 32769 (ROOM and MOVING DOWN), and ostat seems to say that's so:


Value[3] - Trap Flags (32769): Room DownValue[4] - Min. Damage: 0


The problem is, it doesn't trigger when they go down.

So I'm totally confused how I'm supposed to get this working and would appreciate some advice.

Kathi
       
Post is unread #2 Jul 17, 2003 9:50 pm
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

kilroy
Magician
GroupMembers
Posts122
JoinedMay 1, 2002

is the area still in proto?
I have had some problem like that too - but installed the area, and it worked.
Kilroy
       
Post is unread #3 Jul 18, 2003 12:01 am
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

Moonwolf

GroupMembers
Posts43
JoinedAug 25, 2005

Hmm, I hadn't thought of that. I figured out that wandering monsters wouldn't while proto, I should have thought of that one as a reason too ...

So I'm doing the right things, at least?

Kathi
       
Pages:<< prev 1 next >>