Login
User Name:

Password:



Register

Forgot your password?
Dusting off the old code...
Jul 15, 2019 10:53 pm
By InfiniteAxis
Forum Search/User Post History
May 13, 2019 12:43 pm
By Keirath
AFKMud 2.2.2
Mar 3, 2019 5:35 pm
By Samson
Development
Nov 28, 2018 12:10 pm
By Keirath
First Immortal
Oct 12, 2018 2:02 pm
By GatewaySysop
SmaugFUSS 1.9.3
Author: Various
Submitted by: Samson
AFKMud 2.2.2
Author: AFKMud Team
Submitted by: Samson
tintin++ ogg sound player script for linux
Author: Robert Smith
Submitted by: Vladaar
6Dragons ogg Soundpack
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
6Dragons 4.4
Author: Vladaar
Submitted by: Vladaar
Users Online
CommonCrawl

Members: 0
Guests: 0
Stats
Files
Topics
Posts
Members
Newest Member
482
3,748
19,405
582
Maxreality

Today's Birthdays
There are no member birthdays today.
» SmaugMuds » General » Building » Name of the rooms.
Forum Rules | Mark all | Recent Posts

Name of the rooms.
< Newer Topic :: Older Topic >

Pages:<< prev 1 next >>
Post is unread #1 Nov 7, 2011 11:32 am   
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

antram
Apprentice
GroupMembers
Posts58
JoinedNov 22, 2010

 
Hi all,

I would like to ask you something. I'm trying to change the name of the rooms when they are created. I know that the name is "The void" or "Floating in the void", but I haven't found this text in the codebase.

Could you tell me where can I find the default name of the rooms?

Thanks for all.

Post is unread #2 Nov 7, 2011 12:45 pm   
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

Aurin
Magician
GroupMembers
Posts189
JoinedSep 5, 2010

 
In what codebase?

Post is unread #3 Nov 8, 2011 2:02 am   
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

antram
Apprentice
GroupMembers
Posts58
JoinedNov 22, 2010

 
Hi Aurin,

In smaugfuss, for example. I thought that this message was in the same place in all the codebases. Isn't it?

Thanks again.

Post is unread #4 Nov 8, 2011 12:24 pm   
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

Aurin
Magician
GroupMembers
Posts189
JoinedSep 5, 2010

 
Honestly not sure if it's the same everywhere, but you can find what you're looking for in db.c and look for function: ROOM_INDEX_DATA *make_room( int vnum, AREA_DATA * area )

Post is unread #5 Nov 8, 2011 12:54 pm   
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

antram
Apprentice
GroupMembers
Posts58
JoinedNov 22, 2010

 
Hi,

thanks a lot, aurin. I've been looking for this message for weeks with no results.

Thanks again,

Antram

Post is unread #6 Nov 8, 2011 11:49 pm   
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

Zeno
Sorcerer
GroupMembers
Posts722
JoinedMar 5, 2005

 
Just grep and you'll find it.

db.c:5373:   pRoomIndex->name = STRALLOC( "Floating in a void" );

Post is unread #7 Nov 9, 2011 4:13 am   
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

antram
Apprentice
GroupMembers
Posts58
JoinedNov 22, 2010

 
Hi,

Thanks Zeno. I didn't know this command. It seems to be very interesting.

Thanks again,

Antram

Post is unread #8 Nov 13, 2011 12:23 pm   Last edited Nov 13, 2011 12:24 pm by drmike
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

drmike
Fledgling
GroupMembers
Posts16
JoinedOct 9, 2011

 
Wouldn't it be in the /area files?

edit: And I still can't get the gravatar to work. :(

Post is unread #9 Nov 13, 2011 6:54 pm   
Go to the top of the page
Go to the bottom of the page

ayuri
Magician
GroupMembers
Posts239
JoinedJun 13, 2008

 
No, it would be in db.c for when you first create the room. After the room is created then that string gets stored in the zone.are file after the area is saved.

ayuri

Pages:<< prev 1 next >>